Mietippä tätä hetki:
Maailmassa on 7 miljardia ihmistä ja suurin osa heistä käyttää muovisia hammasharjoja. On arvioitu, että 4-5 miljardia muovista hammasharjaa heitetään pois vuosittain lyhyen käytön jälkeen. Vain pieni määrä kierrätetään ja muovisten hammasharjojen materiaalin vuoksi sitä ei voi käyttää uudelleen, joten tehtävänsä suoritettuaan se päätyy kaatopaikalle tai poltetaan roskana.
Näin muoviset hammasharjat saastuttavat planeettamme.
Muoviset hammasharjat eivät ole biohajoavia Tiesitkö, että muovisenhammasharjan biohajoaminen voi kestää jopa 500 vuotta? Oletko koskaan ajatellut, että ensimmäinen hammasharja, joka sinulla oli taaperona, odottaa edelleen hajoamista alkuperäisessä muodossaan? Kun muovi hajoaa, se alkaa kutistua hitaasti ja samalla luovuttaa myrkkyjä maaperään ja vesistöön. Näitä pieniä hiukkasia kutsutaan mikromuoveiksi. Luonnossa nämä mikromuovit keräävät myrkyllisiä aineita itseensä ja liikkuvat ravintoketjua pitkin, kunnes ne saavuttavat lautasillemme.
Muoviset hammasharjat ovat myrkyllinen yhdistelmä kemikaaleja
Muoviset hammasharjat on valmistettu raakaöljystä jalostetusta materiaalista, kumista sekä muovin ja pahvin sekoituksesta pakkausta varten.
Muoviset hammasharjat saastuttavat valtameriä ja tappavat meren elämää
Mikromuovit ovat pieniä, alle viiden millimetrin pituisia muovikappaleita, jotka voivat olla haitallisia valtamerillemme ja vesieliöillemme. Ne päätyvät valtameriimme ja huuhtoutuvat rannoillemme tai ne kuluttavat meren elämää.
Myrkyllisten kemikaalienpäästöt
Muovit tunnetaan päihdyttävistä ominaisuuksistaan palaessaan. Nämä kemikaalit ovat vaarallisia kaikkien elävien olentojen terveydelle ja voivat aiheuttaa monia sairauksia.
Öljyn käyttö tuotannossa
Muovisten hammasharjojen teollinen valmistusprosessi sisältää raakaöljyn liiallisen käytön. Bambuhammasharjoilla on myös pienempi hiilijalanjälki, sillä öljyä ei ole uutettu harjan rungon materiaalin valmistamiseksi.
Myös sähköhammasharjat vuotavat myrkkyjä ympäristöön
Myös sähköhammasharjat on tyypillisesti valmistettu muovista ja kumista, mutta niissä on myös paristoja vaativa lisä negatiivisuus. Jos akkuja ei hävitetä asianmukaisesti, ne ovat haitallisia valtamerille ja vesistöille ja vahingoittavat villieläimiä ja ympäristöä.
Mitä jos kaikki lopettaisivat muovisten hammasharjojen käytön?
Osallistumalla 100K Challenge-haasteeseen ja vaihtamalla muovihammasharjasta ekologiseen ja vastuullisesti valmistettuun bambuhammasharjaan voit vähentää tarpeettoman muovin käyttöä.
Haluamme tukea ympäristönsuojelua ja jokaisesta myydystä tuotteesta annamme 3 %luonnonsuojeluun. Tämän lisäksi, jos saavutamme tavoitteemme ja saamme vuoden 2019 loppuun mennessä 100 000 muovista hammasharjaa korvattua bambuharjalla, lahjoitamme 20 000 WWF:lle.