Bambu! #nofilter

Bambu on noussut suureen maineeseen taistelussa tarpeetonta muovia vastaan.

Miksi siis valita bambu? Onko myös bambulla pimeä puoli? Vastaus on hämmästyttävä: bambu on todella niin ihana, aito ja luonnollinen kuin miltä se näyttää.

Bambu on pandojen herkku

Bambut kuuluvat aitojen ruohojen ryhmään. Tähän joukkoon kuuluu yli tuhat lajia. Laajimmat kasvualueet sijaitsevat Aasian vuoristossa, mutta kimmoisaa bambua tavataan myös monissa muissa ympäristöissä. Bambu on pandojen herkku ja sen oksat ovat erittäin kuitupitoisia. Pandat eivät kuitenkaan käytä ruokanaan Moso-bambua, josta meidän tuotteemme on tehty. Hammashoitotuotteemme raaka-aineen kerääminen ei siis vahingoita bandojen elinympäristöä.

Bambu materiaalina

Materiaalina bambu on korvaamaton. Se ei ole vain kaunista materiaalia, jota voidaan käyttää useilla tavoilla, vaan se on myös planeettamme nopeimmin kasvava kasvi. Sitä voidaan korjata 1-5 vuoden välein. Se imee itseensä 35 % enemmän hiilidioksidia kuin lehtipuut ja vapauttaa enemmän happea ilmakehään kuin mikään muu lehtipuu. Kasvaessaan luonnollisessa kasvupaikassaan se ei tarvitse torjunta-aineita tai muita myrkkyjä tai lannoitteita kukoistaakseen. Bambua voidaan käyttää rakennusmateriaalina, vaatteissa ja sekä monissa kodin käyttö tuotteissa. Bambu on käytössä miellyttävä, luonnostaan ​​antibakteerinen, lämmin ja miellyttävän tuoksuinen. Se on myös 100 % biohajoava, mikä tekee siitä erittäin ekologisen valinnan. Näiden ihmeellisten ominaisuuksiensa ansiosta bambu on erittäin hyvä valinta kerta- tai lyhyt käyttöisten tuotteiden tilalle. Käyttämällä bambuhammasharjaa, bambupillejä ja bambupuikkoja voit saada valtavan eron tarpeettoman muovijätteen määrään.

Kodinsisustus D-I-Y

Bambu on tunnettu kodinsisustaja. Se on ikivihreä, terävälehtinen kasvi, jossa on eksoottisuutta. Kukapa ei haluaisi ripauksen eksoottista paratiisia omaan kotiinsa? Monipuolinen bambu on helppo kasvattaa.Ilmasto on lämmennyt, joten nyt bambua voidaan kasvattaa melkein kaikkialla. (https://yle.fi/uutiset/3-9559916).Voit jopa yrittää istuttaa tämän ihanan, hellästi sihisevän kasvin omalle parvekkeellesi tai puutarhaasi näiden Plantagenin ohjeiden avulla.

Kasvata oma bambusi

”Istutus ruukussa Haluatko istuttaa bambun ruukkuun? Laita kukkaruukun pohjalle 10cm soraa ja sen päälle taimimultaa. Kasteles äännöllisesti kesäkaudella. Bambu talvehtii pakkaselta suojattuna tai hautaamalla sen maahan. Ruukuissa kasvatetut bambut voidaan myös siirtää sisätiloihin loppusyksystä. Keväällä anna bambullesi annos luonnonlannoitetta, esimerkiksi kanan lantaa ja kesällä käsittele sitä yleislannoitteella. Kastele tarvittaessa, jotta multa ei ole pitkiä aikoja kuivana. Jos bambusi on suorassa auringonpaisteessa aurinkoisina talvikuukausina, peitä se säkkikankaalla. Kuivuneet lehdet voidaan leikata keväällä pois, mutta yleensä bambua ei tarvitse leikata." (Plantagen)

Lähteet:

http://www.bamboobotanicals.ca/html/about-bamboo/bamboo-facts.html

https://www.plantagen.fi/bambu-nain-onnistut.html

Liquid error (layout/theme line 198): Could not find asset snippets/upsell-now.liquid
Finnish