Miksi sinunkin pitäisi valita bambu?

Tiesitkö, että muoviset hammasharjat ovat osa maailmanlaajuista jäteongelmaa. Muovi on monella tapaa korvaamaton materiaali, se on halpaa, monipuolista ja kestävää. Mutta kun muovin määrä kasvoi ja siitä tuli yhä yleisempää, se alkoi rohkaista meitä kertakäyttöiseen elämäntapaan. Ja tämä elämäntapa on todellinen vaara ympäristöllemme ja tulevaisuudellemme.

” Think about it. Why would you make something that you’re going to use for a few minutes out of a material that’s basically going to last forever, and you’re just going to throw it away. What’s up with that?"

Jeb Berrier, BagIt movie

Yhteen lauseeseen tiivistettynä tulee todella selväksi, että kertakäyttöisen muovin tarkoitus ja käyttö on järjetöntä. Jopa puolet valmistetuista muovituotteista ovat kertakäyttöisiä ja heitetään pois käytön jälkeen.

Muoviset hammasharjat

Muoviset hammasharjat on valmistettu polypropeeni muovista ja nailonharjaksista. Ne on pakattu muovi kääreisiin. Käytettävät materiaalit hankitaan uusiutumattomista fossiilisista polttoaineista. Muovisen hammasharjan hajoaminen kestää 500-1000 vuotta. Tämä tarkoittaa, että kaikki elämäsi aikana käyttämäsi hammasharjat, mukaan lukien ensimmäinen vauvan hammasharjasi, ovat edelleen jossain odottamassa hajoamista. Tämä ongelma ei luultavasti olisi niin hälyttävä, jos se ottaisi huomioon vain sinun hammasharjasi, mutta maailmassa on 7,6 miljardia ihmistä ja suuri osa heistä käyttää muovisia hammasharjoja. Kaikki käytetyt hammasharjat heitetään pois muutaman kuukauden välein. On arvioitu, että vuosittain 4-5 miljardia hammasharjaa heitetään pois vain lyhyen käytön jälkeen. Harjoissa käytetyn materiaalin johdosta ne eivät päädy uudelleenkäyttöön, vaan niiden lopullinen sijoituspaikka on kaatopaikka, polttolaitos tai pahimmassa tapauksessa luonto.

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0050/7635/3095/files/Plastic_toothbrush_large.png?v=1567058469

Ympäristövahingot voidaan välttää

Askeleita kohti parempaa huomista ovat niin pieniä, että joskus emme vain huomaa niitä. On niin helppoa valita tuttu muovinen hammasharja lähikauppojen hyllyltä. Mutta ensi kerralla kun, tarvitset uuden hammasharjan, miksi et harkitse muoviharjan vaihtamista ekologisempaan? Tämä voi olla ensimmäinen askel ekologisempaan elämäntapaan.

Vähennä, käytä uudelleen, kierrätä

Vähentää

Vähennä muovin ostamista. Vältä muovista valmistettujen tai muoviin käärittyjen tuotteiden ostamista, valitse kestävämpi vaihtoehto aina kun se on mahdollista.

Uudelleenkäyttö

Jos sinulla on mahdollisuus käyttää joitain tuotteitasi uudelleen muualla, kun ne ovat olleet aikansa todellisessa käytössä, yritä löytää niille toinen käyttötarkoitus. Vihje, vanhat hammasharjat ovat hyviä työkaluja todella pienten kulmien puhdistamiseen.

Kierrättää

Kierrätä kaikki mitä voit. Muista kierrätyksessä, että PVC-muovi (esim. muovinen hammasharja) ei ole kierrätettävää. Mikäli mahdollista, valitse kierrätettävästä materiaalista valmistettu tuote tai pakkaus.

Pelastavatko bambuhammasharjat maailman?

Vastaus on, ei yksin. Mutta vaihtamalla muovihammasharjasi bambuhammasharjaan teet yhden ekologisemman valinnan lisää. Bambu on aito luonnontuote ja siksi se on 100 % biohajoava, uusiutuva ja kestävä materiaali.Lue lisää upeasta bambusta täältä. Pienet asiat johtavat suuriin oivalluksiin, ja ennen kuin huomaatkaan, ekologiset valinnat ovat ainoita valintoja myös sinulle.

Aloita vihreämpi elämä tänään

Ensimmäiseen vaiheeseen ei tarvita paljoa. Vaihda muovisethammasharjat bambuhammasharjoihin. Valitse ekologiset vanupuikotpuikkoja ja uudelleenkäytettävät bambupillit muovisten sijaan. Kyseenalaista ostotottumuksiasi.

100K Haaste

Ole osa ratkaisua, liity perheeseemme ja osallistu100K-haasteeseen. Jos saavutamme 100 000 ihmistä, jotka vaihtavat muovin bambuksi, lahjoitamme 20 000 WWF:lle heidän arvokkaan työnsä tukemiseksi.


Liquid error (layout/theme line 198): Could not find asset snippets/upsell-now.liquid
Finnish